Attix5 Pro FAQ
Search:     Advanced search

V7.0.3 Windows backups failing on Intel P3 and AMD Athlon CPU's

Article ID: 248
Last updated: 19 Feb, 2014

Symptom

When running a backup on a Windows 2003 and Pentium3 processor, the backupservice stops and the following error is seen in the backup dialog:

Connecting to service
Starting backup
Initializing secure random generator...
Connecting to Storage Platform on 192.168.1.2:443
Server name: StoragePlatform, Cape Town, South Africa
Backup command failed

When running the service in debug mode (see FAQ 117) the following is seen in the java log file (eg: hs_err_pid1596log).

#  EXCEPTION_ILLEGAL_INSTRUCTION (0xc000001d) at pc=0x27cb1955, pid=4824, tid=4836
#
# JRE version: 7.0_13-b20
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (23.7-b01 mixed mode windows-x86 )
# Problematic frame:
# C  [JRas.dll+0x1955]  Java_com_attix5_agentframework_os_win32_BackupApi_getFreeDiskSpace+0x15

Solution

Downgrade the Backup Client to V7.0.2 and reconnect the account.
Contact support@attix5.com for assistance with the downgrade procedure.

Note: Disable automatic updates for the group to prevent the Backup Client upgrading back to V7.0.3

Article ID: 248
Last updated: 19 Feb, 2014
Revision: 5
Views: 3821
Comments: 0
Posted: 13 Feb, 2014 by Van Rensburg J.
Updated: 19 Feb, 2014 by Van Rensburg J.
This article was:  
Prev   Next
Article 247 - Excessive CPU usage during idle time (backup not running) on Win...     Article 257 - The StorageServer service does not restart when using Manage...